Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Æbler og erindringer – forfatterarrangement
kort utilgængelig

Dato/Tid
Dato: - 31/10/2016
Tid: 19:00 - 21:00

Lokation
UdviklingsHus Fuglebjerg

Kategori


Hvilke erindringer får du, når du tænker ”Æbler”?
Forfatterarrangement i UdviklingsHus Fuglebjerg den 31.10 kl. 19

På denne aften kan du møde en erfaren forfatter, en fortæller, og en, der skriver på sin første bog. Aftenens arrangement er gratis og støttet af Statens Kunstfond, Forfattercentrum.

Den erfarne forfatter Karen Syberg

Karen Syberg

Karen Syberg

Karen Syberg vil læse op af sine erindringer og fortælle om sit forfatterskab. Et forfatterskab, der spænder bredt fra essays over fagbøger til romaner, f.eks. E20. Ikke mindst hendes digre værk ’Æblets fortælling’, som anmelderne var meget begejstrede for: ” Æblets fortælling er en kulturhistorie, der trækker linjer fra klosterhave til køledisk og fra Newton til Macintosh. Det er en fortælling om eventyrenes guldæbler, folketroens farlige røde æble, barndommens æbleskud og vore dages gennemsnitlige supermarkedsæble, der slet ikke smager af æble. Men det er også en fortælling om mennesket selv. For æblets kulturhistorie er en optik – det, vi ser igennem den, er os selv.”

Karen Syberg modtog Dansk Forfatterforenings faglitterære pris for i 2007 for denne bog.

For tiden skriver Karen Syberg på et erindringsværk, der er både tankevækkende og inspirerende at lytte til, og det er dette værk, som publikum på denne aften vil få et ’smugkig’ i.

Historiefortælleren Marianne Christensen

Marianne Christensen - artbureau

Marianne Christensen – artbureau

Marianne Christensen er inspireret af ’Æblets fortælling’ og vil på denne aften fortælle udvalgte historier fra bogen, historier om æbler. Desuden vil hun fortælle en historie fra sin egen barndom, hvor æbler spillede en væsentlig rolle i en fattig familie.
Marianne Christensen er kendt for at kunne tryllebinde sit publikum med sin nærværende og billedskabende fortællestil. Hendes repertoire spænder over selvkonstruerede fortællinger fx om Marie Grubbe og nyfortolkning af sagn til oplevelser og erindringer fra hendes opvækst på Lolland.

Begge er repræsenteret med værker i antologien stORDstrømmen 2015.

 

Forfatter på vej Mona Hvid

Mona Hvid - hjortsballehampenfoto.dk

Mona Hvid – hjortsballehampenfoto.dk

”Jeg håbede at min første bog er nået til korrekturlæsning, når vi mødes til forfatterarrangement, men det er nok lige optimistisk nok” fortæller Mona Hvid, som er i gang med at skrive en bog, så alle kan forstå, hvorfor udviklingen går så stærkt, og hvor vigtigt det er, at vi møder denne udvikling med nysgerrighed, i stedet for at frygte den. ”Der er mange muligheder, som vil blive rullet ud for os i de kommende år – uanset om vi vil det eller ej. Og jeg tror, at mange har det som mig, at hvis jeg kan forstå baggrunden og sætte alt det nye ind i en form for ramme, så er det nemmere at have med at gøre. Vi er på i en meget spændende tid, og det skal vi vove at udnytte.

Mona Hvid, Landliv a/s, som er aftenens arrangør og vært vil herefter indgå i en samtale med Karen Syberg om det at blive forfatter.

Der vil udveksles erfaringer med Marianne Christensen som ’ordstyrer’.
Alle er velkomne og der serveres en kop kaffe undervejs – måske også et lille æble – og måske er der nogen, der har lyst til at bage en æblekage.

Det er gratis – I må meget gerne tilmelde jer her på siden, men det er ikke nødvendigt.

 

Tak for økonomisk støtte fra Statens Kunstfond, Forfattercentrum

 

 

Booking

Bookings are closed for this event.


Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Videre til værktøjslinje